Ring oss på 0706-31 87 60 lennart@sveportsol.se
Solceller villa

Solceller för ditt lantbruk

Sänk lantbrukets elkostnader och bidra till en grönare framtid med solceller.

Hur det fungerar

Omvandla

Solpaneler omvandlar solljus till el, idealiskt för lantbruksfastigheter med stora ytor.

 

 

Använd/Lagra

Använd elen direkt i gemensamma utrymmen eller lagra överskottet för framtida användning.

 

Sälj

Sälj överskottsel till elnätet och generera intäkter för föreningen.

 

 

 

Vad du får

Skalbara och kostnadseffektiva solcellslösningar inklusive design, installation, och underhåll. Dra nytta av lägre energikostnader, förbättrad miljöprofil, och stärkt varumärkesvärde som en miljömedveten lantbruksverksamhet.

Varför välja oss för ditt lantbruk?

Sveport erbjuder expertis inom solenergilösningar för lantbruk med en helhetsgrepp från planering till genomförande. Vårt engagemang för hållbarhet och kvalitet säkerställer att ditt lantbruk får en lönsam och miljövänlig energilösning.

 

Särskilt för lantbruk:

  • Ekonomisk och teknisk rådgivning inklusive skatteeffekter och bidragsmöjligheter.
  • Markanläggningar för optimal solelexponering och högre effektivitet.
  • Elektrifiering av maskinpark för användning av egenproducerad el, vilket minskar driftskostnader och klimatavtryck.
  • Regelförenklingar – oftast inget bygglov krävs, men vi hjälper till med eventuella tillståndsprocesser.

Kvalitet & Expertis

Sveport erbjuder kvalitetssäkrad installation av solpaneler, utförd av certifierade proffs. Vi använder endast premiumprodukter och garanterar långsiktigt värde med solid effektgaranti.

Personlig Service

Upptäck skräddarsydda solpaneler med Sveport. Vi erbjuder en personlig upplevelse från start till mål, med dedikerad support och expertis för optimal installation.

 

Flexibla Betallösningar

Få tillgång till solenergi med Sveports anpassningsbara betalalternativ. Vi erbjuder en smidig process för både köp och leasing, vilket möjliggör en enkel övergång till hållbar energi.

 

 

 

Sveport sol och tak

Kontakta oss på Sveport

Använd vårt smidiga kontaktformulär eller Ring oss på +46 706 – 31 87 60  – vi ser fram emot att höra från dig och svarar så snabbt vi bara kan.

 

Hur mycket pengar kan jag spara?

Kontakta oss idag för att se vad du kan tjäna på solceller. Vi är vana vid att ta fram räkneexempel och kan visa hur mycket el ditt system kan producera. Våra experter ger dig en personlig konsultation baserad på just dina förhållanden. Vi hjälper dig att utforska ditt solcellssystems potential för maximal besparing och inkomst.

Hur går det till?

Starta din resa mot solenergi med Sveport – enkel och smidig. Nedan följer vår process, steg för steg, allt för att ge dig en skräddarsydd och bekymmersfri installation. Låt oss tillsammans göra din övergång till hållbar energi smidig och fördelaktig.

Takmålning

1. Personlig rådgivning

Med Sveport inleder du med en kostnadsfri konsultation där vi identifierar dina behov för att skapa en exakt och skräddarsydd offert, inklusive en smidig installationsplan.

Takmålning

2. Kontrollmätning och Planering

Efter accepterad offert säkerställer vi allt med en detaljerad kontrollmätning och sköter allt förberedande arbete för en bekymmersfri process.

Takbyte

3. Installation och Uppstart

Vårt team av certifierade installatörer tar hand om allt, från professionell installation till personlig utbildning om ditt nya system. Bli enkelt en producent av grön energi och följ din produktion med vår app.

Vad våra kunder säger

“Min granne rekommenderade Sveport för solpaneler och batteri, och jag är tacksam. Inköpet och installationen var enkelt, och nu tjänar jag pengar på mitt tak, vilket känns fantastiskt!”

John Coster

“Att köpa solpaneler och batteri från Sveport var enklare än jag tänkt. Processen var smidig från start till slut, och nu säljer jag överskottsel”

Denny Andreasson

“Efter ett enkelt besök på Sveports kontor installerade jag solpaneler. Processen var så smidig att jag övertygade tre grannar att göra samma sak. Nu tävlar vi i att sälja el”

Lars Vidlund

Vanliga frågor

Hur kan solceller minska energikostnaderna för mitt lantbruk?

Solceller omvandlar solljus till el, vilket direkt sänker dina energikostnader. Med stora takytor eller markytor för installation, kan lantbruksfastigheter producera höga mängder el, varav överskottet kan säljas tillbaka till elnätet, vilket genererar ytterligare intäkter.

Är mitt lantbruk lämpligt för installation av solceller?

De flesta lant- och jordbruksfastigheter, med sina stora ytor och höga energibehov, är idealiska för solenergi. Vi erbjuder kostnadsfria besök för att kontrollmäta och bedöma ditt lantbruks förutsättningar och behov.

Vad bör jag tänka på innan jag investerar i solceller för mitt lantbruk?

Det är viktigt att diskutera med din revisor om skatteeffekter, avdrags- och avskrivningsmöjligheter samt att undersöka eventuella bidragsmöjligheter. Det är även viktigt att säkerställa att anläggningen anses som en del av din näringsverksamhet.

Behöver jag bygglov för att installera solceller på min jordbruksfastighet?

Normalt krävs inget bygglov för att installera solceller. Det är dock viktigt att kontrollera med berörda myndigheter om din fastighet är kulturskyddad eller ligger inom ett skyddsklassat område.

Vilka möjligheter finns för att maximera solenergiproduktionen på mitt lantbruk?

Markanläggningar erbjuder goda möjligheter för maximal solelproduktion, eftersom solceller kan placeras i optimal vinkel mot solen. Detta är särskilt fördelaktigt på lantbruk med tillgängliga markytor.

Hur ser processen ut från start till färdig installation?

Efter en inledande konsultation och kontrollmätning av ditt lantbruks förutsättningar, skapar vi en skräddarsydd offert. Installationen planeras och genomförs med precision, och vi använder endast högkvalitativa material och montagesystem. Efter installationen får du all nödvändig information för framtida underhåll och övervakning.

 

Vilka regler följer ni vid installation?

Vi följer strikta installationskrav enligt handbok 457 och Länsförsäkringars gårdsförsäkring. Det garanterar att din installation är säker och optimerad för långvarig användning.